UAR in mediastad Hilversum

Hilversum heeft UAR. Aan de hand van afbeeldingen, tekst, audio- en beeldfragmenten en 3D-modellen wordt met de applicatie duidelijk hoe Hilversum was, is en zou kunnen worden. Kijk hier naar de film over UAR.

 Hilversum is het mediahart van Nederland, maar ook de gemeente van jonge monumenten en van architectuur. Deze drie thema’s komen nu samen. Een rijke verzameling van meer dan honderd objecten is op twee speciale routes met je mobiel te bekijken.  

Zien wat er niet is

Met behulp van 3D-modellen kun je zien wat er niet is. Kijkend op je smartphone voeg je een laag over de werkelijkheid. Je kunt in de toekomst kijken en toekomstige plannen zien. Of je gaat terug in de tijd met bijvoorbeeld de in de jaren '80 afgebroken Jan van der Heijdenschool of de loods voor stoomlocomotieven achter het station. Ook zijn nooit gerealiseerde plannen te bewonderen, zoals het eerste ontwerp van het Raadhuis door Dudok op de Kerkbrink.

Jouw UAR

Iedereen kan zelf zijn eigen huis of dat bijzondere gebouw toevoegen aan de app. Met de ‘user generated content’, kunnen Hilversummers en bezoekers meebouwen aan de UAR Hilversum. Upload een foto van een gebouw en voeg er informatie aan toe over bijvoorbeeld de architect of waar het gebouw vroeger voor heeft gediend. Degene die het meest bijzondere gebouw in de app zet, wint voor twee personen een exclusief kijkje achter de schermen van het Media Park met aansluitend een bezoek aan Beeld en Geluid.

Samenwerking

UAR Hilversum is een samenwerking van Museum Hilversum, Dudok Wonen, TCN Media Park, de Alliantie, Streekarchief Gooi en Vechtstreek, het Instituut voor Beeld en Geluid, Historische Kring ‘Albertus Perk’, Gemeente Hilversum, Prorail en NS Stations. De app is ontwikkeld door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en is te gebruiken met een iPhone 3GS of 4, ipad 2 Wi-fi + 3G/4G of een Android met kompas en is te downloaden via de Appstore en de Android Market.

 

 

© Dudok Wonen | disclaimer