Woondienstencentrum de Egelantier


Type woningaanbod Huur - vrije sector , Huur - sociale sector
Locatie Hilversum
Projectsoort Nieuwbouw
Omvang 36 verpleegplekken 42 zorgappartementen 101 aanleunwoningen Daarnaast diensten zoals huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf, fysiotherapeut en brasserie.
Fase Bouw centrum met eerste woningen is gereed. De nieuwbouw van 86 nieuwe appartementen is begin november gestart. De sloop van de oudbouw is in volle gang.
Huur/koop Huur
Prijsklasse
Doelgroep Bewoners en wijkbewoners
Oplevering Eind 2014/begin 2015 zijn de laatste woningen klaar
Architect Molenaar & Co architecten
Contact egelantier@dudokwonen.nl
Kijk ook op www.facebook.com/DeEgelantier

Het nieuwe woondienstencentrum de Egelantier is het bruisende hart van de wijk. Het centrum heeft op het gebied van wonen en zorg alles onder één dak: de huisarts, fysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck, apotheek en het wijkteam. Daarnaast is er een kapper, kinderopvang en brasserie.

Mix van wonen en diensten

Het nieuwe woondienstencentrum de Egelantier is een mix van wonen en diensten. De 15 aanleunwoningen, 43 zorgwoningen en 38 appartementen op de 2 verpleegunits zijn allemaal bewoond en de diensten hebben in april de deuren geopend. Wijkbewoners kunnen gebruik maken van de aanwezige voorzieningen en krijgen zorg om de hoek. Hierdoor is de Egelantier een ontmoetingsplek waar wonen, welzijn en zorg bij elkaar worden gebracht.

Fase 2: 86 nieuwe appartementen

Op de plek van het oude hoofdgebouw worden 86 3-kamrappartementen gebouwd. De verwachting is dat deze eind 2014, begin 2015 klaar zijn. Bekijk hieronder een impressie van de werkzaamheden in november.

 

Architectuur

Uitgangspunt voor de architectuur van het centrum is dat deze aansluit op de architectuur van de woningen in de omgeving. Molenaar & Co architecten laten zich inspireren door het gebouw dat vroeger op de locatie heeft gestaan

Duurzaam

Duurzaam bouwen staat centraal. Dit wil zeggen dat we steeds kijken naar besparingsmogelijkheden en het milieu niet meer belasten dan nodig is. Zo passen we duurzame materialen toe en vangen we regenwater op om verdroging van de bodem tegen te gaan. Verder is in de Egelantier een systeem met warmte-koudeopslag toegepast. Dit systeem bestaat uit een grote pomp die water met verschillende temperaturen uit de bodem kan halen. Warm water wordt gebruikt voor verwarming van het gebouw en koud water voor de koeling. Hiermee heeft het centrum veel minder aardgas nodig. Dat is goedkoper en beter voor het milieu. We overwegen om op de daken zonnepanelen te plaatsen.

Welkom

Ben je nieuwsgierig? Loop dan gerust een keer binnen voor een kopje koffie in brasserie Parijs.


© Dudok Wonen | disclaimer