Woondienstencentrum de Egelantier

Woondienstencentrum de Egelantier


Type woningaanbod Huur - vrije sector , Huur - sociale sector
Locatie Hilversum
Projectsoort Nieuwbouw
Omvang 36 verpleegplekken 42 zorgappartementen 101 aanleunwoningen Daarnaast diensten zoals huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf, fysiotherapeut en brasserie.
Fase Het nieuwe hoofdgebouw is in 2013 geopend. De bouw van 86 nieuwe appartementen is in volle gang.
Huur/koop Huur
Prijsklasse
Doelgroep Bewoners en wijkbewoners
Oplevering In 2015 worden de 86 aanleunwoningen opgeleverd
Architect Molenaar & Co architecten
Contact egelantier@dudokwonen.nl

Het nieuwe woondienstencentrum de Egelantier is het bruisende hart van de wijk. Het centrum heeft op het gebied van wonen en zorg alles onder één dak: de huisarts, fysiotherapeut, oefentherapeut Mensendieck, apotheek en het wijkteam. Daarnaast is er een kapper, kinderopvang en brasserie.

Het nieuwe hoofdgebouw is in 2013 geopend. De bouw van 86 nieuwe aanleunwoningen is in volle gang. Er komt een mix van sociale huurappartementen en vrije sector appartementen. De verwachting is dat de eerste appartementen in het eerste kwartaal van 2015 klaar zijn. De rest volgt in het tweede kwartaal. Klik hier voor meer informatie over de verhuur van de woningen.

Architectuur

Uitgangspunt voor de architectuur van het centrum is dat deze aansluit op de architectuur van de woningen in de omgeving. Molenaar & Co architecten laten zich inspireren door het gebouw dat vroeger op de locatie heeft gestaan

Duurzaam

Duurzaam bouwen staat centraal. Dit wil zeggen dat we steeds kijken naar besparingsmogelijkheden en het milieu niet meer belasten dan nodig is. Zo passen we duurzame materialen toe en vangen we regenwater op om verdroging van de bodem tegen te gaan. Verder is in de Egelantier een systeem met warmte-koudeopslag toegepast. Dit systeem bestaat uit een grote pomp die water met verschillende temperaturen uit de bodem kan halen. Warm water wordt gebruikt voor verwarming van het gebouw en koud water voor de koeling. Hiermee heeft het centrum veel minder aardgas nodig. Dat is goedkoper en beter voor het milieu. We overwegen om op de daken zonnepanelen te plaatsen.

Welkom

Ben je nieuwsgierig? Loop dan gerust een keer binnen voor een kopje koffie in brasserie Parijs.


© Dudok Wonen | disclaimer