Zonnepanelen

Wil jij ook profiteren van zonne-energie? Bij Dudok Wonen krijg je nu de kans om zonnepanelen te laten installeren op jouw eengezinswoning. Lees verder om te ontdekken of dit voor jouw huis mogelijk is en waarom dit een slimme keuze is.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?
Met zonnepanelen is de te verwachte besparing op je energierekening hoger dan de vergoeding. Ook help je mee aan een schonere wereld. Je gebruikt zonne-energie in plaats van gewone energie. Dit is goed voor de natuur.

Wie is onze partner voor zonnepanelen?
Om het zonnepanelenproject mogelijk te maken, werken wij samen met 365zon. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen. 365zon verzorgt de gehele uitvoering van het zonnepanelenproject, voor ons en onze bewoners.  

Wat zijn de kosten? 
Samen met 365zon bekijken we hoeveel zonnepanelen er op jouw dak gelegd worden. Je betaalt elke maand €2,00 voor elk zonnepaneel in de servicekosten. Dit betekent dat je maandelijks iets meer aan servicekosten betaalt. Hoeveel meer hangt af van het aantal zonnepanelen op jouw dak.

De te verwachten besparing op je elektriciteitskosten is hoger en uiteraard voor jouw rekening. Dit levert je een mooie besparing op. 

Hoe kan ik zonnepanelen aanvragen? 
Gaan we jouw eengezinswoning verduurzamen? En zonnepanelen actief aanbieden in jouw straat? Dan nemen wij contact met jou op en kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te laten installeren.

Je kunt ook zelf je interesse bij ons melden. Dat kan via het aanmeldingsformulier.

Let op: niet alle woningen zijn geschikt voor zonnepanelen. Kijk alvast of jouw woning geschikt is:

  • Het is geen monument.
  • Het is een eengezinswoning.
  • Het dak is geschikt; geen bijzondere bouw of dakbekleding, genoeg ruimte om panelen op te plaatsen en er valt genoeg zonlicht op.
  • Het dak wordt niet binnenkort vervangen.

Wat zijn de vervolgstappen na aanmelding?
Heb je het aanmeldingsformulier ingevuld en opgestuurd? Dan ontvang je eerst bericht van Dudok Wonen. Als je woning geschikt is en er nog zonnepanelen beschikbaar zijn, kun je een afspraak maken met 365zon. 

Tijdens een adviesgesprek met 365zon worden jouw specifieke situatie en de mogelijkheden besproken. 365zon geeft je een indicatie van de besparing op basis van je verbruik. Uiteraard kun je tijdens dit gesprek ook vragen stellen.

Na goedkeuring voor het plaatsen van de panelen, ontvang je een planning voor de installatie, die binnen één dag wordt uitgevoerd.

Veel gevraagd over Zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen krijg ik?

Algemeen

Dudok Wonen bepaalt het aantal zonnepanelen voor uw woning. Daarbij wordt er gekeken naar het woningtype. De 1 en 2 persoonshuishoudens krijgen 6 zonnepanelen. Bij de 3 tot 5 persoonshuishoudens kiest Dudok Wonen uit een panelen aantal tot 10 zonnepanelen.

Hoe kan ik me aanmelden voor zonnepanelen?

Algemeen

Als je woning binnenkort verduurzaamd wordt, dan hoef je niets te doen. Je ontvangt dan informatie over de mogelijkheden. Woont je in een appartement, dan zijn zonnepanelen nog niet mogelijk. Ben je huurder van een eengezinswoning, dan kun je jouw interesse melden via het aanvraagformulier.

Wat gebeurt er met de zonnepanelen op mijn dak als ik ga verhuizen?

Algemeen

Bij verhuizing beëindigt het huurcontract. De panelen blijven op het dak liggen en de volgende bewoner neemt deze weer in gebruik.