huurachterstand

Als de huur niet op tijd, dus op de eerste van de maand, op onze rekening is bijgeschreven, dan spreken we van een huurachterstand. Lukt het niet de huur op tijd te betalen? Dan kunt u een betalingregeling bij ons treffen. U betaalt de huur dan in termijnen. Vraag naar de mogelijkheden bij één van onze incassomedewerkers.

Heeft u hulp nodig met uw financien? U kunt contact met ons opnemen of met de gemeente waarin u woont.

Veel gevraagd over huurachterstand

Waar vind ik meer informatie over betalingsproblemen?

In de folder Betalingsproblemen kunt u hier meer over lezen.

Ik heb een betalingsachterstand. Wat nu?

Krijgt of heeft u problemen met de huurbetaling? Neem dan snel contact met ons op. In overleg met de incassomedewerker bekijken we samen hoe u uw betalingsachterstand kunt inlopen. Hoewel het niet prettig is om betalingsproblemen onder ogen te zien, is het belangrijk om het zo vroeg mogelijk bespreekbaar te maken. Door snel actie te ondernemen, voorkomt u dat de betalingsachterstand hoog oploopt of in handen wordt gegeven van de deurwaarder. Daaraan zijn namelijk extra kosten voor u verbonden.

Elk jaar wordt per 1 juli de huur aangepast voor alle huurders. De aanpassingen zijn nodig om woningen te verduurzamen, te onderhouden, te bouwen en buurten leefbaar te houden. Voor huurders met een inkomensdaling is er onder bepaalde omstandigheden huurverlaging mogelijk. Klik hier voor meer informatie over huurverlaging. Daarnaast kunnen huurders met een laag inkomen en een hoge huurprijs hun huur voor een jaar laten bevriezen. Hier vindt u meer informatie over huurbevriezing.

Is het mogelijk een betalingsregeling te treffen?

Wanneer u het gehele huurbedrag niet in een keer kunt betalen, kunt u mogelijk een betalingsregeling treffen. Neemt u hiervoor contact op met onze afdeling incasso. Dit kan via WhatsApp op nummer 06 83 80 88 90, via incasso@dudokwonen.nl of via (035) 646 16 00.

Of de aanvraag gehonoreerd wordt is afhankelijk van verschillende factoren. 

Zijn er voorwaarden verbonden aan een betaalafspraak?

Wij spreken met u op maat de voorwaarden af voor de betaalafspraak die wij met u overeenkomen. Dat kan dus per situatie verschillen en een betaalafspraak is niet in alle gevallen mogelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan het maken van een betaalafspraak met Dudok Wonen. Echter indien de zaak over uw betalingsachterstand al is overgedragen aan een deurwaarder en u spreekt met de deurwaarder een betaalafspraak af, dan zijn daar meestal wel kosten aan verbonden.

Ik heb een brief gekregen van een deurwaarder. Wat nu?

Wij proberen eerst zelf met u afspraken te maken om de betalingsachterstand in te halen. Als dat niet lukt dragen wij uw zaak over aan een deurwaarder. Dat betekent dat vanaf het moment dat u de brief van de deurwaarder heeft ontvangen, uw zaak niet meer via ons loopt. U zult dan met al uw vragen contact met de deurwaarder moeten opnemen.

Hoe kan ik een betalingsachterstand inlopen?

Als u een betalingsachterstand niet direct kan betalen, kunt u contact opnemen met de incassomedewerker van Dudok Wonen via (035) 646 16 00. De incassomedewerker bespreekt de mogelijkheden van het maken van een betaalafspraak met u.