mijn woning verbeteren

Denkt u erover om uw woning te verbeteren? Bijvoorbeeld u wilt uw woning isoleren of u wilt een nieuwe keuken? U kunt bij ons een aanvraag indienen. De woningverbetering betaalt u door een maandelijke huurverhoging of een eenmalige betaling.

Veel gevraagd over mijn woning verbeteren

Ik wil graag een verhoogd toilet en/of beugels. Kan ik dit bij Dudok Wonen aanvragen?

Deze voorziening kunt u niet meer aanvragen bij het WMO loket van de Gemeente. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Dit betekent dat u deze voorziening op uw eigen kosten mag aanbrengen. Dudok Wonen en het WMO zijn hierin geen partij. 

Als ik toestemming krijg, mag de aanpassing in mijn huis dan blijven zitten als ik vertrek?

Als u toestemming krijgt voor het aanbrengen van de verandering, geven wij ook meteen aan of u de verandering kunt laten zitten als u de woning op een gegeven moment verlaat. Wij doen dat schriftelijk. Bij sommige voorzieningen stellen wij aanvullende voorwaarden. Ook die beoordeling leggen we schriftelijk vast. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent bij een verhuizing en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Kan ik een nieuwe badkamer aanvragen?

Dudok Wonen vervangt badkamers niet planmatig. Wanneer u van mening bent dat uw badkamer versleten is dan kunt u contact met ons opnemen. Onze aannemer komt dan bij u langs om te beoordelen of en op welke termijn uw badkamer aan vervanging toe is. Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, zowel telefonisch als op ons kantoor.

Kan ik een nieuwe keuken aanvragen?

Dudok Wonen vervangt keukens niet planmatig. Wanneer u van mening bent dat uw keuken versleten is dan kunt u contact met ons opnemen. Onze aannemer komt dan bij u langs om te beoordelen of en op welke termijn uw keuken aan vervanging toe is. Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, zowel telefonisch als op ons kantoor.

Waar kan ik een aanvraag indienen voor een Wmo-aanpassing in de woning?

U kunt een aanvraag indienen bij uw gemeente. Elke gemeente heeft een apart zorgloket of Wmo-loket (Wet maatschappelijke ondersteuning). De aanvraag wordt door het loket beoordeeld. Aanpassingen kosten geld en worden deels of volledig betaald uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Het kan dus ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Het Wmo-loket geeft u hierover alle informatie.

Hoe betaal ik een woningverbetering?

Er zijn woningverbeteringen die u betaalt doordat wij uw huurprijs verhogen. Zoals energiebesparende maatregelen, of het plaatsen van een cv ketel. Vooraf brengen wij de huurverhoging voor u in kaart. Zo weet u welk bedrag u voortaan maandelijks aan huur betaalt.

Daarnaast zijn er woningverbeteringen die u eenmalig kunt betalen. Zoals het plaatsen van een dakkapel of het plaatsen van een wasmachineaansluiting. Ook hiervoor geldt, dat wij u vooraf informeren over de kosten. Voor meer informatie kunt u telefonisch conctact met ons opnemen Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, zowel telefonisch als op ons kantoor.

Ik wil mijn woning verbeteren. Kan Dudok Wonen dit voor me doen?

Ja dat kan, dit noemen wij een woningverbetering. Het zijn verbeteringen die wij aanbrengen op uw verzoek en op uw eigen kosten. U kunt het formulier invullen en naar ons toesturen. Op het formulier staat een overzicht van de verbeteringen die mogelijk zijn. Staat uw verzoek er niet op? Dan kunt u deze omschrijven en bekijken wij uw aanvraag apart.

Is het mogelijk dat Dudok Wonen voor mij duurzaamheidsmaatregelen realiseert?

Wij kunnen drie veranderingen voor u uitvoeren, mits dat financieel en praktisch mogelijk is. Namelijk:

· Het aanbrengen van centrale verwarming

· Het aanbrengen van isolatie

· Het aanbrengen van isolatieglas

Via een huurverhoging betaalt u de kosten. U ontvangt dan geen vergoeding bij vertrek.

Alle overige veranderingen kunt u zelf uitvoeren, mits u hiervoor schriftelijke toestemming hebt ontvangen van Dudok Wonen. Dudok Wonen kan u dan ook nuttige tips en indien gewenst, advies geven.