naamswijziging

Een huurcontract kan op naam van één of twee personen staan. In sommige situaties wilt u het huurcontract op naam van iemand anders laten zetten. Bijvoorbeeld als uw partner overlijdt, of in geval van scheiding. Een naamswijziging kan alleen als beide partners gelijke rechten hebben. Dit geldt dus voor gehuwden, geregistreerd partners en contracten met meerdere huurders.

Veel gevraagd over naamswijziging

Naamswijziging bij overlijden

Een huurcontract kan op naam van één of twee personen staan. Bij overlijden wilt u de naam op het huurcontract veranderen. Een naamswijziging kan alleen als beide partners gelijke rechten hebben. Dit geldt dus voor gehuwden, geregistreerd partners en contracten met meerdere huurders. Bent u getrouwd (of heeft u een geregistreerd partnerschap) en is uw partner overleden? Stuur dan een kopie van de overlijdensakte en een kopie van uw identiteitsbewijs naar ons. Dit kunt u ook doen als u als medehuurder op het contract staat en u bent niet getrouwd. Bent u geen partner en staat u niet op het huurcontract? Kijk dan bij het onderwerp medehuurder voor meer informatie.

Naamswijziging bij relatiebreuk

Een huurcontract kan op naam van één of twee personen staan. Door relatiebreuk of scheiding wilt u de naam op het huurcontract veranderen. Een naamswijziging kan alleen als beide partners gelijke rechten hebben. Dit geldt dus voor gehuwden, geregistreerde partners en contracten met meerdere huurders. Was u gehuwd en is de scheiding definitief? Stuur ons dan een kopie van het convenant van de echtscheiding zodat wij de naamswijziging kunnen verwerken. Was u niet getrouwd maar staat het contract wel op twee namen? Stuur ons dan een afstands- en akkoordverklaring waarbij de vertrekkende huurder aangeeft afstand te doen van de woning. U kunt uw gegevens mailen of per post naar ons sturen.