ramen/ deuren

Heeft u een reparatieverzoek aan ramen of deuren? Deze kunt u aan ons doorgeven.

Veel gevraagd over ramen/ deuren

Wanneer is een sloopvergunning nodig?

Algemeen

Met de inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit wordt de omgevingsvergunning voor het slopen op grond van de bouwverordening vervangen door een sloopmelding.

Een sloopmelding is nodig als naar redelijke inschatting de hoeveelheid sloopafval meer dan 10 m³ is of als asbest wordt verwijderd. Niet alle sloopvergunningen verdwijnen. Als er wordt gesloopt in een beschermd stads- of dorpsgezicht, in een gebied waar op grond van het bestemmingsplan een sloopvergunning nodig is of wanneer het een monument betreft, dan is ook na 1 april 2012 nog een vergunning nodig. Er blijven dus een aantal sloopvergunningen behouden, maar de meest voorkomende vervalt: de sloopvergunning op grond van de bouwverordening. Een sloopmelding kan via het Omgevingsloket online (www.omgevingsloket.nl) worden ingediend.

Mijn rookmelder piept, wat kan ik doen?

Algemeen

Geeft de rookmelder elke 45 seconden een korte pieptoon?
Dan is de batterij bijna leeg en moet deze vervangen worden. Het piepen van de batterij komt vaak ’s nachts voor. U kunt op het testknopje drukken om de pieptoon uit te schakelen. Zo kunt u overdag de batterijen vervangen. Het vervangen van de batterijen dient u zelf te doen, dit valt niet binnen het serviceabonnement.

Geeft de rookmelder om de 45 seconden 2 korte pieptonen?
Dan is de rookmelder defect. Bent u lid van het serviceabonnement? Dan kunt u ons bellen. Wij komen bij u langs om naar de defecte rookmelder te kijken.

Geeft de rookmelder om de 12 seconden een korte pieptoon?
Dan zit de testknop vast.

Mijn raam of deur is er uit gewaaid. Wat moet ik doen?

Algemeen

Zoals in de folder folder 'Alles over het onderhoud in mijn huurwoning' staat, heeft u als huurder de plicht uw woning goed te verzorgen. Naast kleine reparaties, is er een aantal werkzaamheden die onder uw eigen verntwoordelijkheid vallen. Uitgewaaide ramen of deuren vallen daar ook onder. Is uw raam of deur uitgewaaid? Bel ons dan zo spoedig mogelijk via 035 646 16 00. Wij zorgen dan voor de reparatie. 

Kan ik wat doen tegen de condensvorming op mijn dubbele beglazing: HR++

Algemeen

Condensvorming aan de buitenzijde komt maar in een beperkt aantal situaties voor, maar is niet te voorkomen. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de relatieve luchtvochtigheid hoog is, zal de condensvorming terug kunnen komen.

Het betekent dat de isolerende werking van het glas goed is. De binnenruit wordt namelijk verwarmd door de warmte in uw woning, de luchtspouw en een onzichtbare laag op de binnenzijde van de buitenruit zorgen ervoor dat de buitenruit kouder blijft. Hierdoor ontstaat condens door het dauwvocht in de ochtendbuitenlucht aan de buitenkant van de buitenruit, dit lost vanzelf weer op als de buiten temperatuur weer stijgt. 

Is het ontstaan van condens op mijn dubbele beglazing een mankement van het product?

Algemeen

Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van de beglazing.

Mijn achterdeur is verzakt, wat moet ik doen?

Algemeen

Via ons kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven. Tevens kunt u voor de meeste reparatieverzoeken direct een afspraak inplannen met de . .