riolering

Riolering zijn buizen die ervoor zorgen dat afvalwater en hemelwater wordt opgevangen en afgevoerd.

Veel gevraagd over riolering

Hoe kan ik een verstopping de volgende keer voorkomen?

​Het is beter om verstoppingen te voorkomen. U kunt daar zelf aan bijdragen door geen spullen door het toilet te spoelen die daar niet thuis horen en geen etensresten door de gootsteen te spoelen.

Mijn dakgoten lekken. Wat moet ik doen?

Stroomt de dakgoot alleen over bij een hevige bui? Dan kan de hemelwaterafvoer het niet verwerken. Hier is niets aan te doen.

Stromen de dakgoten altijd over? Via Mijn Dudok Wonen kunt u dit online doorgeven en direct een afspraak inplannen. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven als de dakgoot zich bevindt aan de voorkant.

Mijn dakgoten zijn verstopt. Wat kan ik doen?

Via reparatieverzoek online doorgeven kunt u online uw reparatieverzoek doorgeven. U kunt ons telefonisch bereiken of langskomen. Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, zowel telefonisch als op ons kantoor.

Wat als ik de verstopping in mijn woning zelf heb veroorzaakt?

Als de verstopping is ontstaan door eigen toedoen, dan zijn de ontstoppingskosten voor u. Ook als u lid bent van het serviceabonnement.

Mijn afvoer is verstopt. Wat kan ik doen?

Dudok Wonen heeft voor alle problemen rondom de afvoer een contract afgesloten met Teeuwissen*.

Teeuwissen is 24 uur per dag bereikbaar op 035-525 23 19

*Let op: Mocht de verstopping zijn veroorzaakt door iets wat niet in het riool hoort (zoals bijvoorbeeld: olie, benzine, verfresten, chemicaliën, vet, lappen, wetties, speelgoed, touw,kattenbakkorrels, maandverband, etc.) dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

Hoe vaak worden mijn dakgoten schoon gemaakt?

Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van de dakgoten op de eerste verdieping. Hoger gelegen dakgoten worden niet preventief schoongemaakt door Dudok Wonen. Wanneer deze dakgoten volzitten kunt u hiervoor bij Dudok Wonen een reparatieverzoek indienen. Dit kunt u online doen via Mijn Dudok Wonen. U kunt dan direct een afspraak inplannen.