Nieuw Zuid, Hilversum

Op de locatie van het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide verrijst in de komende jaren Nieuw Zuid, een nieuwe woonwijk voor iedereen in Hilversum Zuid. Verspreid over vijf gebouwen ontwikkelt Dudok Wonen zo’n 200 moderne en comfortabele appartementen en allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een medisch centrum. De nieuwe appartementen worden duurzaam, levensloopbestendig en flexibel gebouwd en zijn daardoor geschikt voor alle leeftijden. Op de hoogte gehouden worden over Nieuw Zuid? Ga naar de website Nieuw Zuid Hilversum. 

Met Nieuw Zuid creëert Dudok Wonen een gevarieerde woonbuurt die door voorzieningen als een kinderdagverblijf en een medisch centrum geschikt is voor zowel jong als oud. In gebouw Saphira komen vrije sector appartementen. De overige appartementen worden sociaal verhuurd. In twee van de vijf gebouwen komen woningen voor ouderen die zorg nodig hebben.

Unieke uitstraling

Voor Nieuw Zuid is een stedenbouwkundig plan ontwikkeld door Moke Architecten uit Amsterdam. Het bouwplan Nieuw Zuid bestaat uit vijf woongebouwen. Elk gebouw wordt door een ander architectenbureau ontworpen. De gebouwen krijgen daardoor elk en unieke uitstraling. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een parkachtige tuin.

Rubina

Habion koopt Rubina, één van de vijf gebouwen met 42 appartementen en een ontmoetingsruimte en verhuurt deze aan Amaris Zorggroep. De appartementen in dit gebouw zijn bestemd voor ouderen met een zware zorgvraag.

Planning

In april 2017 is de eerste steen van de nieuwe woonbuurt 'Nieuw Zuid' gestort. In juni zijn de eerste gebouwen opgeleverd. Naar verwachting is het nieuwe woongebied in 2022 helemaal klaar. 

Interesse?

Heeft u interesse in één van de appartementen in Nieuw Zuid? Via de website www.nieuwzuidhilversum.nl kunt u zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. U wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Ruimschoots voor de start van de verhuur ontvangt u bericht over de exacte inschrijfprocedure.

Projectinformatie

Type woningaanbod: sociale huur en vrije sector huur (gebouw Saphira)
Locatie: Hilversum
Projectsoort: 
Nieuwbouw
Omvang: 
ca. 200 appartementen
Architecten: Moke architecten, Hosper landschapsarchitectuur en stedenbouw, atelier By Bali, EGM architecten, Inbo, Monadnock en Zecc architecten

Contact: info@nieuwzuidhilversum.nl