Vrolik, Hilversum

In het gebied Anna's Hoeve bouwen we twee appartementengebouwen met 65 appartementen en 66 parkeerplaatsen die we sociaal gaan verhuren. De naam van de gebouwen is Vrolik. Deze vrolijke naam is vernoemd naar Gerardus Vrolik. Hij liet in 1844 een boerderij in dit gebied bouwen die vernoemd werd naar zijn vrouw Anna. Nadat gronden en boerderij een aantal keer van eigenaar waren gewisseld en het na de aanleg van de Oosterspoorweg in 1874 nogal geïsoleerd was komen te liggen, werd het gebied met Anna's Hoeve in 1910 gekocht door jonkheer Van Kretschmar van Veen. In 1931 kocht de gemeente Hilversum het flink verwilderde terrein dat we nu kennen als de nieuwe wijk Anna's Hoeve.

Appartementen

De woonoppervlakten van de appartementen zijn tussen de 59m2 en 83m2. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De gebouwen zijn 3- en 4-hoog en worden door een loopbrug met elkaar verbonden. Het architectenbureau is Theo Verburg Architecten. Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zo komen er zonnepanelen en een EQW systeem.

Presentatie

Als u deze presentatie bekijkt ziet u hoe het plan eruit ziet. We nodigen u van harte uit om deze te bekijken. 

Vragen naar vrolik@dudokwonen.nl

Heeft u vragen na het bekijken van de presentatie? Wij ontvangen deze graag. U kunt deze tot 7 september mailen naar: vrolik@dudokwonen.nl.

Projectinfo

Type woningaanbod: sociale huur
Locatie:  naast Anna's berg, Dolf van der Lindenstraat, Rita Reyshof, Hilversum
Projectsoort: nieuwbouw
Omvang: 65 appartementen en 66 parkeerplaatsen 
Start bouw: 2021
Verwachtte oplevering: 2022