Appartementengebouw Kop Larenseweg

Op de kop van de Larenseweg in Hilversum wil Dudok Wonen nieuwe woningen creƫren. Het huidige pand wordt gesloopt en er komt een nieuw gasloos appartementengebouw voor terug met 12 sociale huurwoningen voor woningzoekenden. De grootte van de appartementen maakt ze zeer geschikt voor eenpersoons huishoudens waar een grote behoefte aan is.

Het ontwerp

Met het ontwerpen van het gebouw is goed naar de omgeving gekeken. Omdat het hoger is dan de omliggende gebouwen, is de 4e etage minder groot dan de andere verdiepingen zodat het meer naar achter ligt. Hierdoor sluit het gebouw mooi aan bij de omgeving.

Appartementen met buitenruimte en berging

De centrale entree ligt aan het pleintje. Op de begane grond komen twee appartementen, op de 1e en 2e verdieping elk vier appartementen en op de 3e verdieping twee appartementen. Alle woningen hebben inpandige bergingen op de begane grond. De appartementen op de eerste drie verdiepingen hebben een frans balkon en een gezamenlijke buitenruimte op de 3e verdieping. De appartementen op de 3e verdieping hebben elk een eigen balkon.

Parkeren

De bewoners van het pand krijgen de mogelijkheid om een parkeerplaats te huren op het afgesloten parkeerterrein aan de Zuiderweg dat direct naast het appartementengebouw ligt.

Planning

De bouw start in de eerste helft van 2019 en de woningen worden begin 2020 opgeleverd.

Vertalen / Translate