Bloemenbuurt, Hilversum

Bewoners bedachten de naam 'Thuis in de Bloemenbuurt'! Onder deze naam renoveerde Dudok Wonen meer dan 500 woningen in de Bloemenbuurt-Zuid. We hebben de buitenkant opgeknapt, waarbij oorspronkelijke stijlkenmerken van architect Dudok terugkeerden. Onze huurders mochten zelf kiezen wat zij aan de binnenkant van hun woning lieten doen. Dit sloot goed aan bij de bewonersvisie, waarin huurders hun mening gaven over wat er met de woningen en de buurt moest gebeuren. Eind 2017 was de renovatie van de in totaal 571 woningen helemaal klaar. 

Huurders uit de Bloemenbuurt vonden het belangrijk om zelf de keuze te hebben om verbeteringen wel of niet uit te laten voeren. Daarom konden ze zelf bepalen of ze bijvoorbeeld openslaande tuindeuren en centrale verwarming wilden. Aan deze comfortverbeteringen was een huurverhoging verbonden. Alle maatregelen die vielen onder noodzakelijk onderhoud, inclusief het vervangen van keukens en badkamers, voerden we kosteloos en zonder huurverhoging uit. Dit geldt ook voor het opknappen van de buitenkant van de woningen. De allure van de Bloemenbuurt is weer terug!

Op zaterdag 24 maart vierden we samen met bewoners & betrokkenen de afronding van de renovatie in de buurt. Het was een gezellig samenzijn voor jong en oud met muziek, schminken, glittertattoos en gratis bloemetjes. Hier vindt u een sfeerimpressie van de middag.

 

Projectinformatie

Type woningaanbod: Koop, Huur- sociale sector
Locatie: 
Hilversum
Projectsoort: 
Renovatie
Omvang: 
571 woningen
Fase: 
uitvoering
Huur/koop: 
Sociale huur en sociale kooparrangementen
Doelgroep: 
Huidige bewoners
Oplevering:
 2010-2017
Architect: 
Archivolt Architecten
Contact: 
info@thuisindebloemenbuurt.nl