De Keverdijk, Naarden

Sinds 2021 is Dudok Wonen druk bezig in Keverdijk. In deze wijk, net buiten Naarden Vesting, bouwen we mee aan een nieuw centrum. Naast een nieuw multifunctioneel gebouw en een moskee komen er duurzame sociale woningen. Mede dankzij de goede samenwerking met onze aannemer Heijmans is de buurt tevreden.

Een plan op basis van uitgebreid participatieproces

De gemeente Gooise Meren en Dudok Wonen zijn samen met omwonenden, de moskee en gebruikers van het multifunctioneel centrum opgetrokken om de wijk te vernieuwen en de openbare ruimte opnieuw in te richten. Alle partijen wilden een bijdrage leveren aan een goed woon- en leefklimaat in de wijk. "In de eerste helft van 2015 is een uitgebreid participatietraject met omwonenden gestart. Op basis van dit traject is het stedenbouwkundig plan opgesteld. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel betrokkenen hebben meegedacht, weten wat er gaat gebeuren en erachter staan", vertelt Robert Jan Sliep, directeur Woonbedrijf bij Dudok Wonen.

Tevreden buurt

Dudok Wonen neemt de bouw van de sociale huurwoningen voor zijn rekening. " We hebben in 2022 al 21 nieuwe eengezinswoningen verhuurd," zegt Martin Hordijk, projectleider bij Dudok Wonen. "De bouw verliep voorspoedig en de buurt is nog steeds tevreden. Hiervoor is de samenwerking met onze aannemer Heijmans heel belangrijk. Samen richten we ons op zo min mogelijk geluidsoverlast en zo veilig mogelijk bouwverkeer. Heijmans informeert omwonenden met brieven over de werkzaamheden. Zijn er vragen of opmerkingen? Dan is de contactpersoon van Heijmans goed bereikbaar." 

Fris nieuw centrum met een park

In het nieuwe multifunctionele centrum keren de huidige maatschappelijke functies terug, zoals een dependance van de bibliotheek, een peuterspeelzaal en een praktijk voor fysiotherapie. Ook krijgt de wijk een nieuw park en zal de gemeente de openbare ruimte aanleggen.

Start bouw appartementen | fase 2

Heijmans staat inmiddels klaar om de volgende projectfase op te pakken: de bouw van 40 sociale huurwoningen voor starters en senioren. "Het zijn zeer duurzame tweekamerappartementen met elk een individuele warmtepomp en zonnepanelen voor de voorzieningen in de algemene ruimten", zegt projectleider Martin Hordijk.

In maart 2023 start de bouw, de voorbereidingen zijn al getroffen. In 2024 start de verhuur van de nieuwe woningen. 

Projectinformatie

Type woningaanbod: sociale huur
Locatie: Kolonel Verveerstraat, Naarden
Projectsoort: Nieuwbouw
Omvang: 40 sociale huurappartementen en 21 eengezinswoningen
Aannemer: Heijmans Huizen
Architect: Moke Architecten
Start bouw: eengezinswoningen juni 2021, appartementen januari 2023
Verwachtte oplevering: 
Fase 1, de eengezinswoningen: maart/april 2022. Verhuurd: april 2022.
Fase 2, de appartementen: oplevering 2024