Verbeteren en verduurzamen woningen Vaartweg Bussum

Na de zomervakantie 2023 start Dudok Wonen met het onderhoud, verbeteren en verduurzamen van 34 huurwoningen aan de Vaartweg in Bussum.

Het complex ligt in de buurt Hooftlaan, in het centrum van Bussum op loopafstand van het station. De woningen zijn gebouwd in 1920. Het complex bestaat uit 43 woningen waarvan er 9 sociale koopwoningen zijn. Deze 9 KopenNaarWens en KoopGoedkoop bewoners van Dudok Wonen krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan het verbeteren van de woning.

Werkzaamheden Vaartweg

  • Een volledig nieuw geïsoleerd dak met dakkapel
  • Renovatie en/of vervangen kozijnen
  • Vervangen ramen; plaatsing HR++ glas (hogere isolatie waarde)
  • Nieuwe voordeur en achterdeur
  • Controle van de installaties.

Bewoners ontvangen medio 2023 informatie over de omvang van de werkzaamheden. Dit volgt na inspectie van de woningen door aannemer Slokker Bouwgroep. 

Projectinformatie

Type woningaanbod: sociale huur
Locatie: Vaartweg, Bussum
Projectsoort: renovatie: onderhoud, verbeteren en verduurzamen van sociale huurwoningen
Aannemer: Slokker Bouwgroep
Omvang: 34 woningen
Start renovatie: na zomervakantie 2023
Verwachtte oplevering: zomer 2024
Verhuur via WoningNet

Status onderhoud en verduurzaming Vaartweg

Op woensdag 14 december is de bouwteamovereenkomst door directeur Ruurd Kramer van Slokker Bouwgroep en directeur Robert Jan Sliep van Dudok Wonen getekend.

Robert-Jan Sliep, directeur bij Dudok Wonen: “De woningen aan de Vaartweg waren echt toe aan onderhoud en verbetering. Het geeft ons gelijk een mooie kans om deze woningen ook goed te verduurzamen. Dit zal voor de bewoners lagere energiekosten opleveren. Daar zijn we blij mee. Zeker in een tijd waar alles duurder wordt.”