Kantoorpand in Bussum wordt acht appartementen

Afgelopen week is de sloop van de binnenruimten van het gebouw aan de Landstraat 80-82 in Bussum gestart. Dudok Wonen gaat het pand, dat drie verdiepingen telt, transformeren in woonruimten. De voormalige kantoorruimten worden verbouwd tot in totaal acht appartementen. Er komen vier eenkamerappartementen en vier tweekamerappartementen.

“Het is belangrijk om ten tijde van de woningmarktcrisis ook te kijken naar creatieve oplossingen. Dit pand is al enige tijd eigendom van Dudok Wonen en diende voorheen als kantoorpand en ontvangstlocatie voor een zorg en welzijnsinstantie van de gemeente. We zijn er trots op dat we dit gebouw mogen transformeren naar woningen. Met deze acht appartementen kunnen we woningzoekenden blij maken’’, zegt Martin Hordijk, projectleider bij Dudok Wonen.

De appartementen
De eenkamerappartementen krijgen een woonoppervlakte van ongeveer 40m2. Deze woningen hebben een woonkamer van 28m2 en een aparte entresol. De tweekamerappartementen worden ongeveer 60m2. Alle woningen hebben een eigen berging op de begane grond en een parkeerplaats. Ook zijn er duurzaamheidsmaatregelen toegepast. De appartementen worden gasloos.

Planning
Buurtbewoners zijn reeds geïnformeerd over het project. De verwachting is dat de sloop aan de binnenzijde van het pand nog ruim een week duurt. Eind juni starten de transformatiewerkzaamheden. Naar verwachting is het project na de zomervakantie gereed. En worden de woningen sociaal verhuurd via Woningnet.