Wethouder onthult straatsteen 400ste woning in Anna’s Hoeve

Feestelijke oplevering nieuwbouw Dudok Wonen

Hilversum -  Blije nieuwe bewoners in Anna’s Hoeve. Vrijdag 15 juli ontvingen ruim 60 huurders de sleutels voor hun nieuwe appartementen van woningcorporatie Dudok Wonen. Samen met een van de nieuwe huurders onthulde wethouder Karin Walters een straatsteen ter gelegenheid van de 400ste woning in Anna’s Hoeve: ‘Fantastisch dat op deze unieke locatie allemaal sociale huurwoningen zijn gebouwd. Ik zag vandaag vele vrolijke gezichten om mij heen, dit is wat Hilversum nodig heeft.’

Rechts wethouder Karin Walters met  nieuwe bewoners van het appartementengebouw in Anna's Hoeve

“We zijn trots dat we in de tijd van woningmarktcrisis in deze mooie nieuwe wijk woningen kunnen toevoegen voor de vele woningzoekenden”, zegt bestuurder Harro Zanting van Dudok Wonen. “Want in tijden van de woningcrisis is het helaas niet vanzelfsprekend dat woningzoekenden een woning vinden.”  

De appartementengebouwen zijn in anderhalf jaar tijd gebouwd. BAM Wonen heeft met zorg voor de omwonenden en de omgeving de bouw uitgevoerd. Veronique Leenhouwers, directeur BAM Wonen: “Met veel plezier hebben wij aan dit gebouw gewerkt en het hoge kwaliteitsniveau dat Dudok ambieerde waar kunnen maken. Met als resultaat een prachtige toevoeging voor Anna’s Hoeve.”

Architectuur sluit aan

Architect Theo Verburg heeft met zijn ontwerp rekening gehouden met het groen in de omgeving. Deze wordt als het ware opgenomen in het ‘binnengebied’, waarbij de kop van het gebouw het park aan de noordzijde begrenst. Daarnaast zijn de appartementen dusdanig gepositioneerd dat vrijwel alle appartementen uitzicht hebben op het groen. Ook de schaalgrootte en de richting van de bouwblokken sluiten aan op de bestaande stedenbouwkundige structuur.

 

Appartementen

De woonoppervlakten van de appartementen zijn tussen de 59m2 en 83m2. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De gebouwen zijn 3- en 4-hoog en worden door een loopbrug met elkaar verbonden. Er zijn meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast zoals zonnepanelen en een EQW systeem.